Ja som overskriften sier så er det ingenting som slår hjemmelaget kjøttkaker i brun saus.
Som liten kan jeg enda huske hvor gode mammas kjøttkaker var, og duften av dem i huset. Vi lever i en travel hverdag og det er ikke alltid tid til å lage en fancy middag fra bunnen av. Selv føler jeg dagene inneholder jobb, trening og ikke minst idrett ungene er med på. Noen dager strekker jeg ikke til med å lage god gammeldags middag. Er veldig opptatt av et sunt kosthold og at ungene skal få i seg grønnsaker. Noen dager blir det selvsagt andre ting, men ivertfall 3-4 dager i uka blir det potet middag, fisk og kjøtt.
Noe jeg ikke kjøper ferdig er kjøttkaker, de må jeg lage fra bunnen av. Savner den gamle tradisjonelle husmannskosten, og skulle virkelig ønske mamma kunne lært meg å lage mye mer fra bunnen av. Heldigvis er jeg glad i å prøve meg frem og som oftest blir reslutatet bra.
Har ei venninne som er utrolig flink til å lage middag fra bunnen av når hun har tid, beundrer henne det. Alt fra lapskaus, ertesuppe, lammefrikase ja.. you name it...all ære til henne:)
Her er ivertfall min oppskrift på gode kjøttkaker, ungenes store slager og må alltid lage dobbel porsjon.
Ingredienser:
800gr kjøttdeig
2ts salt
1 og en halv ts pepper
Ca 1 ts muskatt
( noen har også litt ingefær i)
Ca 3 ss potetmel
2 dl melk
1løk
Her i huset kan ikke ungene fordra klumper i kjøttkakene, så løken tar jeg i foodprocessor. Da blir løken helt most, og ungene merker ikke at det er løk i.
Noen bruker foodprocessor på alt, jeg bruker hendene.
Dypper spiseskje i kaldt vann og former de, og steker de på middels varme i ca 5-6 min. De skal bli gyldne brune.
Tilbehør: Hjemmelaget brun saus, poteter, tyttebær og ertestuing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar